03 septembra 2007

Dusená zelenina

(na 4 porcie)
1 pór
2 mrkvy
4 výhonky zeleru rapíkatého
100g šošovice
5 stredných zemiakov
500ml zeleninového vývaru(čiže 1 zeleninový bujón alebo veľká lyžica vegety)
1 bobkový list

Nakrájame celý pór na tenke kolieska. Pripravíme si veľký hrniec s troškou oleja. Do hrnca dáme pór a smažíme asi 2-3 minúty. Nakrájame mrkvu, zeler na tenké plátky a pridáme to do hrnca. Chvíľu posmažíme, pridáme šošovicu a zemiaky. Podlejeme to zeleninovým vývarom a pridáme bobkový list. Varíme to pokiaľ nie su zemiaky a šošovica uvarené. Podávame to s uvarenou ryžou.

Tip: Keď má niekto rád šampióny, kľudne ich tam môže pridať. Dá sa to variť na prudkom ohni a jedlo je hotové za 20 min...

Recept som dostal od xZuzanax, dik!

Žiadne komentáre: