25 marca 2010

Zemiakové placky plnené seitanovou zmesou

(foto nie sa, bolo to zjedené skôr ako som stíhal odfotiť)

2 porcie


zemiakové placky:
4,5 veľkých zemiakov, spolu takých 700-800g
zo tri strúčiky cesnaku
majoránka
čierne korenie
soľ
drtený kmín
múka
olej
seitan:
seitan z minulého receptu (seg. guláš)
marináda (sójová omáčka, voda, soľ, pretlačný cesnak, čierne korenie; sietan treba zaliať marinádou, dať do chladničky, marinovať tak dva dni)
fazuľa, asi 300g, namočená 8 hodín
4 stredne veľké šampióny
200 g brokolice
1 stredne veľká cibuľa
soľ
čierne korenie
paprika mletá aj pálivá aj sladká
majorán
múka
olej


Zemiakové placky:Zemiaky nastrúhame, pokvapkáme citrónovou štavou aby nezhnedli a necháme odstáť. Vodu zo zemiakov vylejeme, pridáme koreniny a roztlačený cesnak a pomaly pridávame múku kým nedostaneme správne cesto, môže byť trocha redšie. Na panvici si necháme rozohriať olej, nanesieme asi pol centimetrovú vrstvu cesta a na slabom plameni smažíme. Ak by nám medzitým cesto opäť zvodnatelo, vodu vylejeme.


Seitan:Fazuľu dáme variť na zhruba hoďku do osolenej vody. Cibuľu nakrájame na jemno, brokolicu natrháme na maličké ružičky, šampióny na menšie kocky. Rozpálime olej, pridáme cubuľu, chvílku osmahneme, pridáme šampióny, brokolicu, fazuľu aj seitan naraz, zalejeme marinádou zo seitanu, pridáme trochu soli a korenia. Necháme chvíľku dusiť kým sa z marinády zhruba polovička neodparí a zahustíme múkou do požadovanej viskozity. Podávame vnútri placky.


Dobrú chuť


recept na placky: rišo, díky

Žiadne komentáre: