09 marca 2010

Plnený baklažán

05102009.jpg

štyri porcie

2 baklažány
okolo 8 malých hnedých šampiónov
jedna stredne veľká cukinu
cesnak
tofunéza
čierne korenie
soľ
oliváč

Oba baklažány prekrojíme na polovice a lyžicou vydlabeme. Polovicu vydlabaného odložíme na iné jedlo, alebo vyhodíme (toľko náplne sa nám nezmestí do baklažánov). Cukinu, šampióny a vnútro baklažánu nakrájame na malé časti, napr. plátky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak, chvíľu opražíme, pridáme cukinu, šampióny a baklažán, zalejeme vodou, pridáme soľ a čierne korenie a dusíme kým cukina nezačne "priesvitnieť" v strede. Zmesou naplníme baklažány. V miske rozmiešame tofunézu s cesnakom, soľou a čiernym korením. Na už naplnené baklažány vylejeme polku tofunézovej zmesy, a dáme do trúby. Pečieme takých 20 min. Hneď po vybratí z rúry zalejeme zvyškom tofunézy. Podávanie ľubovolne, u nás to boli hrianky. 

Dobrú chuť




Žiadne komentáre: