09 marca 2010

Špenátovo rukolové rizoto

05102009.jpg

dve porcie

ryža arborio, pol kila
čerstvý listový špenát, takých 150 gramov
čerstvá rukola, zhruba 50-60 gramov
červená cibuľa
zeleninový vývar, také 2 litre
biele víno, okolo 200 ml
olivový olej
lyžička masla, alebo margarínu
soľ
čierne korenie
pár veľkých olív, na ozdobenie

Vo väčšom hrnci si orestujeme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme nasekanú rukolu a špenát, také dve minúty necháme restovať, potom pridáme prepláchnutú ryžu, restujeme takú minútku, počas toho pridáme maslo resp. margarín, zalejeme bielym vínom a vývarom natoľko, aby bola všetká ryža ponorená. Osolíme a okoreníme. Varíme na slabom ohni, keď je už málo vývaru, prilejeme ďalší a takto pokračujeme, kým rizoto nie je hotové, takých 25-30 minút. Odstavíme z ohňa a necháme pod pokrievkou dôjsť. Podávame s čerstvou rukolou a pár olivami.

Dobrú chuť

Žiadne komentáre: