09 marca 2010

Plnené burrita

05102009.jpg

dve porcie

balíček pšeničných alebo kukuričných tortíl
fazuľa, buď namočená a uvarená, alebo konzerva; čerstvej tak 200g, konzerva 1
pol balíčka údeného tofu
cesnak
červená cibuľa
zeleninový vývar
čerstvý koriander
avokádo
chilli papričky
paradajka
limetková šťava
čierne korenie
olivový olej

Najprv si pripravíme guacamole: avokádo rozrežeme, dáme do misky, roztlačíme vidličkou, pridáme limetkovú šťavu, zamiešame, pridáme na čo najviac nadrobno pokrájanú červenú cibuľu (stačí štvrťka) a pol jednej nadrobno nasekanej paradajky, osolíme, okoreníme a prilejeme olivový olej, vymiešame a dáme do chladničky.
Zapečená fazuľa: na panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak, troška popražíme. Medzitým si v mise fazuľu rozmixujeme vecou na zemiaky na drobno, ale kľudne môžu ostať nejaké celé kúsky. Fazuľu pridáme do panvice k cesnaku a cibuli, chvíľu opražíme, pridáme vývar, zhruba pol litra, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané chilli papričky a nasekaný čerstvý koriander, varíme kým sa vývar neodparí.
Tofu: len nakrájame na kocky, a dáme na rozpálený olivový olej z oboch strán, kým sa vytvorí šmaková kôrka.
Dokončenie: do polovice tortilly dáme fazuľu, na to tofu a urobíme z toho wrap, poukladáme vedľa seba na plech a dame do trúby, predhriatej na 200, na zhruba 10 minút.
Podávame s guacamole a čerstvou paradajkou.

Dobrú chuť

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Ze mnam!! super blog a niektore fakt super a zdrave receptiky.