10 marca 2010

Baklažánový tatarák

05102009.jpg

2 porcie

jeden väčší baklažán
jedna lyžička tahini
zo dve lyžičky horčice
cesnak
citrónová šťava
panenský oliváč
soľ
čierne korenie
mletá červená paprika, aj sladká aj štiplavá

Nakrájaný na prúžky a osolený (soľ vyciciava tekutiny, a keďže šťava z baklažánu je horká, týmto sa jej zbavíme) baklažán dáme piecť do rúry na zhruba pol hoďky. Dáme do hlbokej misky, pridáme tahini a horčicu, zmixujeme na hladko. Pridáme všetky ostatné suroviny za stáleho ochutnávania a podľa seba si regulujeme chuť. Podávame najlepšie s čerstvým pečivom.
Dobrú chuť



2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

toto pozname ako Baba Ghanoush, arabska pochutka, davana s chlebom, ale s horcicou sme ju este neskusali...dobru chut!

kajco povedal(a)...

z toho to aj vzniklo, napadlo nas pridat horcicu, original aj trochu kecupu, ale to mi az tak nechutilo a viac to pripominalo tatarak aj farbou aj chutou...