30 októbra 2008

Špargľa s tofu a hlivou ustricovou

4 porcie
2 lyžice panenského olivového oleja
2 hrnček tofu, pokrájaného na kocky
1 pór, nakrájaný na kolieska
1 hrnček hlivy
1 pretlačený cesnak, 1 lyžička posekaného ďumbiera
1 zväyok špargle
2 lyžice sójovej omáčky
1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
1 lyžička škrobovek múčky rozpustenej v troške teplej vody

Rozohrejeme olej, pridáme tofu, popražíme, potom pridáme pór. ďalej hlivu, cesnak, ďumbier a miešame., kým huby nepustia šťavu. Primiešame spargľu, vývar, sójovú omáčku. Dusíme domäkka. Pridáme škrobvú múčku a pomiešame, čakáme kým omáčka nezhustne.

Recept poslala Archimeda, dik!

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

ehm pokial som daval na strednej skole na hodinach chemie pozor tak panensky olivovy olej by sa nemal pouzivat pri teplote viac ako 70°C potom zacne uvolnovat volne radikaly a ine neprijemne veci