10 júna 2008

Obalené údené tofu na póre s brokolicovým krémom a ryžou



tofu:
údené tofu
polohrubá/cícerová/kukričná múkua
pór
muškátový oriešok
čierne korenie

omáčka:
brokolica
sójové mlieko
trochu vegan-margarínu (nieje nutný)

ryža:
guľatozrnná ryža
ľanové semiačka

Najskôr si umyjeme, nakrájame a dáme variť brokolicu. Potom nachystáme ryžu so semiačkami, ktorú najskôr trochu osmažíme na oleji pre lepšiu chuť, potom zalejeme vodou (hrnček ryže=2 hrnčeky vody) a varíme. V mikroténovom sáčku si nachystáme trochu múky s koreniami a na plátky nakrájané tofu v sáčku vyválame, tak aby sa celé "obalilo" do múky. Pór nakrájame na kolieska a začneme trochu smažiť na oleji, neskôr pridáme tofu. Keď už je brokolica hotová, rozmixujeme ju na krém s mliekom a margarínom, ak je málo slaná, môžme dosoliť podľa chuti. Keď je ryža uvarená a tofu osmažené, jedlo je hotové. Dobrú chuť

Žiadne komentáre: