26 júna 2008

Aloo Gobi


3-5 väčších zemiakov
1/4 lyžičky semiačok čiernej horčice
1/4 lyžičky rasce
1 lyžička zázvoru
2 lyžice koriandra
2 rajčiny
karfiól
soľ
olej

Takže toto tradičné indické jedlo je veľmi "letné" a hodí sa k tejto sezóne, celkom dlho však zaberie jeho príprava. Ale nenechajte sa odradiť, stojí to za to.

Najprv si ošúpeme a na drobno nakrájame zemiaky, ktoré varíme tak 5 minút. Potom na oleji (túto časť odporúčam robiť v hrnci) trochu osmahneme semienka horčice, rascu a koriander, stále miešame aby sa nepripálili. Pridáme nakrájané rajčiny, trošku stlmíme oheň a drtíme ich vareškou. Osolíme podľa chuti.

Keď sa nám už začne vytvárať omáčka, pridáme zemiaky a na drobno nakrájaný karfiol, všetko dobre premiešame a dusíme. Ak je karfiol mäkký, jedlo je hotové. Smacznego! ("Dobrú chuť" po poľsky)

Žiadne komentáre: