23 mája 2008

Čínske rezance s brokolicou, mrkvou, pórom a tempehom


čínske rezance (červený obal - pozor sú dve verzie - vaječná/bezvaječna ale obal je takmer identický)
brokolicu
pór
mrkvu
tempeh
sójovú omáčku (mimochodom, vitana omáčka nieje ani vegetariánska!)
olej

Brokolicu si nakrájame na čo najmenšie "hlavičky", dáme do hrnca s osolenou vodou a varíme kým nezmäkne. Medzi tým si nakrájame pór, mrkvu a tempeh. Tempeh dáme do hrnca s vodou a 5 minút dusíme, získa tak "šťavnatosť". Potom prichystáme panvicu s olejom, pridáme všetky suroviny okrem rezancou a smažíme - nie však dlho, len trošku:). Rezance pripravíme podľa návodu v osolenej vode, keď sú hotové, pridáme medzi ostatné smažiace sa suroviny na panvici, rýchlo to celé premiešame a smažíme ešte tak 3 minúty. Pozor - ak nemáte veľkú panvicu, použite radšej hrniec. Nakoniec ešte môžme dochutiť sójovou omáčkou. Dobrú chuť!

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Overoval som si to u vitany. Obsahuje emulgator e631, ktory sa vyraba prevazne z masa. V tejto sojovej omacke je ale pouzity emulgator vyrobeny fermentaciou mikroorganizmov. Takze by mala byt veganska. Opravte ma ak mate ine informacie.