10 decembra 2007

Vegánska "hovězí polévka"

80 g tofu
2 lzice sojove omacky SHOYU
100 g celeru
trochu pepre
30 g oleje
1,2 l vody
1 lzice Solcanky nebo Vegi-vegi
50 g mrkve
50 g korene petrzele
1 velka cibule
3 kulicky noveho koreni
1/2 lzicky mleteho libecku
50 g vlasovych nudli
sul
sekana petrzelova nat

Tofu a celer jemne nastrouhame, smichame se sojovkou a peprem, nechame
asi 15 minut v lednicce zalezet. V hrnci rozpalime olej, osmahneme smes
s tofu. Zalijeme vodou a pridame Solcanku, zeleninu vcelku a koreni.
Varime 10 minut. Vyjmeme nove koreni, mrkev, petrzel, cibuli a zavarime
vlasove nudle. Prochladlou zeleninu nakrajime a vlozime spolu se sekanou
petrzelovou nati do polevky. Dochutime soli, prohrejeme a podavame.

Recept od Jarka, diky!!!

Žiadne komentáre: