13 augusta 2007

Falafel s prosovou kašou s bazalkou a cesnakom

Polotovarový falafel (dá sa zohnať v planeta food, alebo napríklad tu)
Rajčiny
Proso
Cesnak
Bazalka
Soľ
Olej (na vysmážanie)

Na začiatok zmiešame falafelový prášok s vodou a necháme 20-25 minút stáť. Medzitým vysypeme proso do sitka a niekoľko krát ho sparíme čo najhorúcejšou vodou, potom ešte raz studenou a dáme ho variť. Vody by malo byť 2x viac ako prosa (váhovo). Vodu osolíme a varíme ako ryžu. Zatiaľ si necháme rozpáliť olej, z falafelovej kaše vytvarujeme akési placky a začneme ich vysmážať. Ak ste dali príliš vody, placky sa trochu "rozgebznú" ale keď sa odparí, už je to v pohode. Keď už je proso hotové, primešame doň pretlačený cesnak a nasekanú bazalku, osolíme podľa potreby. Dovysmážame falafej, nakrájame rajčiny na plátky a môžme podávať. Kaša sa dá ozdobiť lístkom čerstvej bazalky. Na obrázku som si k jedlu pridal tradičnú chorvátsku omáčku - Ajvar. V našich podmienkach môže byť však tiež fajn aj vegánska majonéza. Happy eating!:)

Žiadne komentáre: