07 augusta 2007

Veganské boloňské špagety

Milujem špagety a cestoviny celkovo, rád s nimi vymýšľam rôzne recepty. Preto ma napadlo skúsiť spraviť boloňské špagety.
(viem, na obrázku niesú špagety)


Potrebujeme:
sušenú sójovú drť (niečo ako kocky, len je to už rovno drť), rajčinový pretlak alebo rajčiny bez šupky, dve mrkvy, dva petržleny, cesnak, 2 cibule, olivový olej, oregáno, muškátový oriešok, čierne korenine, cukor, sójovú omáčku, soľ

1. Do hrnca dáme sójovú drť, polejeme ju sojovou omáčkou, posypeme koreninami a zalejeme vriacou vodou (z rýchlovarnej kanvice). Poriadne zamiešame, prykryjeme pokličkou a necháme tak 15-20 minút stáť.
2. Medzi tým na olej dáme na kocky nakrájanú cibulu, na koliečka nakrájanú mrkvu a petržlen a rozdrtený cesnak. Smažíme:). Keď je cibuľka dozlatova, pridáme scedenú sójovú drť a chvíľu ju opekáme spolu so zeleninou, keď začne trochu hnednúť, pridáme rajčiny/pretlak a miešame. Pridáme koreniny, sol a cukor.
3. Dáme variť vodu na špagety, keď vrie tak do nej hodíme hrsť soli (na 500g) a pridáme cestoviny.
4. Že je omáčka hotová poznáme tak, že mrkva je dostatočne mäkká na pohodlnú konzumáciu:). Podávame v štýle ďla obrázku.

2 komentáre:

Viliam povedal(a)...

dobre je k tomu pridat aj vidlickou popucene tofU :)

petka povedal(a)...

ja som vyskusala a boli vyborne.... odvtedy som si ich robila uz niekolkokrat... :)