25 júna 2007

Orientálna vegan kuchyňa

Variť orientálne vegánske jedlá sa dá veľmi nenáročne a rýchlo. Ja osobne používam zeleninu ako pór, cibulu, kapustu, čínsku kapustu, mrkvu a bielu reďkovku. Niekedy pridám bezvaječné nudle (napríklad dobré sú thajské ryžové).

Rádoby orientálne vegánske jedlo a la mrqwa
potrebujeme:
3 stredné mrkvy, 1-2 póry, 3 mladé cibuľky, 1/4-1/2 hlávky kapusty, sójovú omáčku, tempeh/tofu, olej (slnečnicový, olivový...), príloha (je ľubovolná, odporúčam však kuskus alebo ryžu), v našom prípade je to kuskus
príprava: na oleji osmažíme orientálne nakrájný tempeh/tofu, cibulu, pór a mrkvu (t.j. nie na kolieska/kocky ale na plátkovité útvary - mrkvu pozdĺžne, cibulu v 45 stupňovom uhle na širšie pásy, pór takisto - tento spôsob som si všimol v čínskych reštauráciach a fastfoodoch a zapáčil sa mi - viem, na obrázku to tak nieje:). Medzi tým si pripravíme kuskus - dáme do rýchlovarnej kanvice zovrieť vodu a keď zovrie, zalejeme ňou osolený kuskus s troškou oleja a prikryjeme pokrievkou. Teraz pridáme do panvice na pásiky nakrájanú kapustu, a mierene ju osmahneme. Takisto pridáme pár kvapiek sójovej omáčky zmiešanej s vodou. Kuskus je po pár minútach hotový, panvicovú zmes ešte chvílu za stáleho miešania mierne smažíme kým sa neodparí prebytočná voda. Keď je voda preč, jedlo je hotové. Dobrú vegánsku chuť:)

4 komentáre:

Unknown povedal(a)...

hmm, ako pozeram tak pozeram, mozno som slepy, ale kde si pouzil tofu? lebo v requirements ho mas napisany :)

styx povedal(a)...

ved je tam tempeh/tofu, tak staci v texte nahradit tempeh a mame tofu, ci nie? :D

mrqwa povedal(a)...

hej, tak to bolo myslene. raz som dal aj aj a tiez to nebolo zle

Unknown povedal(a)...

jaj ten tempeh som si nevsimol, hladal som tofu, pardon