16 decembra 2008

Marocký cícer

No tak sme po odmlke zase späť, tentokrát s receptom od Kajca (díky!).

(pre dvoch)

cícer, namočený od včera, odhadom pre dvoch, okolo tých 150-200 gramov
špenát, najlepšie listový, ja som však mal mrazený sekaný
pradajkový pretlak, okolo tých 100 až 150 ml
ryža, takých 150 gramov
polka cibule
olivový olej
soľ
čierne korenie
kari korenie
(sóda bikarbóna, nie je extra potrebná)

Cícer dáme variť do novej vody (nie do tej v ktorej bol namočený), pridáme soľ, trošku sódy bikarbóny (dáva sa kvôli tomu, aby strukoviny tak veľmi nenadúvali, my sme nedali, ale dalo sa potom vydržať...), medzitým, pokrájame cibuľu nadrobno, dáme osmahnúť na olej, pridáme ryžu, smažíme asi minútku, potom pridáme vodu (dva krát toľko ako ryže, mne vyšlo hrnček ryže, čiže dva hrnčeky vody), pridáme soľ, čierne korenie, kari korenie (veľa:) ), a prikrijeme a necháme variť kým sa voda nevpije do ryže, ale zas aby nám ryža neprihorela. Keď je cícer uvarený (po takých 40 minútach až hodine), zlejeme ho, dáme ho do hrnca, alebo panvice s paradajkovým pretlakom a špenátom, osolíme, okoreníme a varíme, takých 20 minút (korenia ostatné kľudne pridávajte podľa uváženia, mňa vtedy nič prevratné nenapadlo) a hotovo. Dobrú chuť!

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

ahojte chcela som len dat tip ze miesto sody bikarbony proti naduvaniu zo strukovin najlepsie funguju niektore korenia , konkretne kumín- rímska rasca alebo aj naša obyčajná rasca.. ten kumin sa preto napriklad aj tradične pridava do humusu (arabská cícerová bašta), lebo plní túto funkciu, a lahsie sa to jedlo trávi. =) ahojte

Anonymný povedal(a)...

Jako kari a cizrna k sobě jdou, ale kari, špenát a rajčata? Není to hnusný?

mrqwa povedal(a)...

Jasne ze nieje hnusne, inak by som to sem nepridal :)