13 júla 2008

Pierogi z truskawkami (alebo jahodové pirohy)

Ani počas svojho pobytu v poľskom Krakowe som na vás nezabudol. Kamarátkina mama nám pripravila skvelé vegánske pirohy s jahodami, tak som sa rozhodol, že vám tento super ľahký recept sprostredkujem.

3 hrnčeky múky
2 lyžice oleja
štipka soli
1 hrnček teplej vody
jahody


Zmiešame suché prísady, postupne prilievame vodu a vymiesime cesto. Hotové cesto rozvalkáme a nakrájame na malé štvorčeky. Do každého štvorčela dáme jednu jahodu a zlepíme konce. Pre lepšie zlepenie si môžme pomôcť vidličkou, ktorá nám navyše spraví pekný vzor. Zalepené pirohy nahádžeme do osolenej vriacej vody, čakáme kým vyplávajú na povrch a ešte chvíľu varíme. Podávame posypané cukrom alebo jahodovou drťou.


Za recept, pohostenie a pomoc s fotografiami ďakujem poľskej kámoške Patrícii!

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Ahoj, prosim ta, aka muka tam ma ist?

Anonymný povedal(a)...

moze ist aj polohruba aj hladka