06 novembra 2007

Zapekané cestoviny s rajčinovo-boloňskou omáčkou a baklažánom


500g cestovín (odporúčam vrtulky)
rajčinový pretlak
sójová drť
cibuľa
2 baklažány
olej
čierne korenie
soľ
vetvičky rozmarínu (nemusí byť)

Začneme tým, že si na plátky nakrájame baklažán, ktorý z obidvoch strán osolíme a porozkladáme na tanier. Necháme stáť 25 minút. Medzitým si dáme variť vodu na cestoviny a vriacou vodou zalejeme sójovú drť s koreninami a soľou v hrnci. Na kocky nakrájame cibuľu a restujeme. Keď je sójová drť mäkká, scedíme ju, a pridáme k cibuľi. Miešame kým trochu nezhnedne, potom pridáme rajčinový pretlak, čierne korenie a soľ podľa potreby. Keď už sú cestoviny hotové, vyhrejeme rúru na 200°C. Všetky baklažánové plátky dôkladne utrieme servítkou od "potu" a môžme ukladať. Odporúčam takto: vrstva cestovín, vrstva baklažánov a zaliať omáčkou. Takto pokračujeme kým neminieme všetky suroviny. Na koniec, vrch ozdobíme rozmarínom a šupneme do trúby. Sledujeme a ochutnávame kým nemáme pocit že už to je:). Dobrú chuť

Žiadne komentáre: