25 septembra 2007

Špenátová roládo-štrúdla


vegánske lístkové cesto (nieje problém zohnať)
špenát
korenia podľa chuti
soľ
tavenýr (podľa chuti)
olej (nieje potrebný)

Umyjeme špenát a dáme ho do hrnca, varíme bez vody. Časom sa "scvrkne" na 1/8 pôvodného objemu. Osolíme ho a okoreníme. Medzitým si rozvaľkáme s cesta veľkú tenku placku tvaru obdĺžnika, rovnomerne hrubú. Keď už je špenát mäkký, dáme ho viac-menej rovnomerne na celé cesto, na konci necháme trochu miesta na "zalepenie". Môžme ešte pridať na plátky pokrájaný tavenýr. Celú túto masu zrolujeme do rolády a capneme na pekáč. Môžme poliať olejom. Vyhrejeme si trúbu a pečieme podľa potreby, kým vrch trošku nezhnedne. A je to, dobrú chuť!

Žiadne komentáre: