placky:
5 veľkých zemiakov
polohrubá múka
cesnak
cibuľa
čierne korenie
sladká paprika
soľ
olej
omáčka:
šošovica
cesnak
múka
Na najjemnešom strúhadle nastrúhame zemiaky. Zahustíme múkou aby sme v "ceste" nemali žiadnu vodu zo zemiakov. Pridáme na drobno nasekanú cibuľku a cesnak, korenia. Vysmážame na rozpálenom oleji.
Omáčku pripravíme tak, že si uvaríme šošovicu, pridáme cesnak, soľ a zahustíme múkou (múku treba najprv rozmiešať v pohári s vodou - potom sa nehrudkuje). Dobrú chuť!
13 augusta 2008
Zemiakové placky so šošovicovou omáčkou
Menovky: hlavné jedlá, nenáročné
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára