17 augusta 2008

Do it yourself oběd

brambory
kuskus
sáček mražené zeleniny (libovolná směs, nejlépe obsahující květák a mrkev)
sladká paprika
sekané mandle / slunečnicová semínka apod.
olej
máslo

V osolené a okořeněné vodě (sladká paprika) rozvaříme brambory. Na pánvi rozehřejeme olej a za veselého prskání do ní vhazujeme mraženou zeleninu. Do misky si nasypeme trochu kuskusu a zalijeme horkou vodou z brambor, aby nabobtnal. Asi po deseti minutách přidáme postupně na pánev uvařené brambory a kuskus. Můžeme přidat i oříšky, semínka, případně maličko kuskusu suchého; posypeme sladkou paprikou. Rozmačkáváme na pánvi brambory a pomalu mícháme a mačkáme se zeleninou a kuskusem. Smažíme déle, než je zdrávo; když začne docházet olej, můžeme dál smažit na vegemáslu (Provamel apod., co je doma). Postupně mizí brambory a mění se spolu s kuskusem a zeleninou na hmotu pestrobarevné, avšak nevábné barvy (OK, záleží na vaší představitosti!). Když už je hmota hezky konzistentní, převalujeme dál na pánvi, jako by to bylo těsto, a důkladně mačkáme (můžeme prsknout další máslo). V okamžiku, kdy se zdá, že už to horší být nemůže (nejméně však po deseti minutách) vyklopíme z pánve a dosolíme. Za odříkávání magických formulek ("proč moje jídlo vypadá vždycky tak hnusně?") servírujeme. Po jídle ošetříme popáleniny od oleje a vyčerpaně se odvalíme na gauč.

Katina

Post scriptum: Přes všechny hrůzy popisu to nakonec chutnalo výborně :)

(moja poznámka je, že by sa mohla použiť aj čerstvá zelenina a bude to minimálne rovnako dobré, čo myslíš katina? :))

Žiadne komentáre: