Neviete čo je hŕstka? Je to geniálny oldschoolový výmysel - rôzne druhy luštenín (niekedy aj s krúpami) pokope, využiteľné napríklad na sýtu polievku alebo kašu. Kúpite ju takmer v každom obchode, hľadajte medzi šošovicou a hráškom. A čo je super - je to strašne lacné! Za polkilové balenie dáte 25 korún. Ja som sa z tejto zmesky rozhodol spraviť chutné a zdravé burgery.
1 polkilové balenie hrśtky
polohrubá múka
sójová múka (nemusí byť, dá sa nahradiť obyčajnou, ale s touto to viac lepí)
jeden celý cesnak
sladká paprika
majorán
soľ
olej
No najprv si hrśtku premyjeme a necháme aspoň niekoľko hodín stáť vo vode. Potom vodu vymeníme a varíme do mäkka. Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme všetky koreniny a poriadne rozmačkáme, nie však na úplnú kašu - chceme zachovať trošku hŕstkového charakteru. Pridávame postupne múky kým nám nevznikne hustejšie cesto, z ktorého vymodelujeme placky a smažíme na rozpálenom oleji - hotovo! Ak sa nám placky príliš lepia na ruky, môžeme použiť múku, poprípade zahustiť ešte celú zmes.
26 augusta 2008
Hŕstkové burgery
Menovky: hlavné jedlá, nenáročné
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára