125 g rastlinného tuku
125 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
štipka soli
citrónová kôra
3 lyžice kukuričného škrobu
200 g hladkej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
5 lyžíc sójového mlieka
750 g jabĺk
2 lyžice marhuľového džemu
1 lyžica vody
Všetko okrem jabĺk, džemu a vody spolu zmiešame (najlepšie šľahačom, pričom najprv zmiešame tekuté ingrediencie, a potom postupne zašľaháme preosiatu múku a kypriaci prášok).
Tekuté cesto nalejeme do okrúhlej formy vymastenej tukom/olejom.
Jablká olúpeme, nakrájame na štvrťky, zbavíme ich jadier, a ich povrch narezneme na niekoľkých miestach. Vložíme ich na povrch cesta, tak aby z cesta mierne trčali.
Pečieme asi 30-40 min alebo kým nie je hotový (môžme použiť špáradlo) na 175-200 °C.
Povrch upečeného ešte teplého koláča natrieme džemom, ktorý sme predtým prevarili s lyžicou vody.
Recept od Suane, vďaka!
31 mája 2008
Apfelkuchen (jablkový koláč)
Menovky: nenáročné, sladké dezerty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
3 komentáre:
Ozaj, to tam mozes dat len tak cudziu fotku z internetu?
Suane
preco nie?
ked som piekla tento kolac, vysledok vyzeral rovnako ako na fotke:)
Zverejnenie komentára