13 augusta 2007

Ratatouille

Poznáte ratatouille? Je to perfektné letné jedlo, varí sa najmä v južných krajinách - myslím že hlavne balkán, chorvátsko. Jeho príprava je maximálne jednoduchá a netrvá viac ako 30 min.

Baklažán(y)
Rajčiny
Papriky
Cesnak
Bazalka, Oregáno
Olivový olej
Soľ

Najprv nakrájame baklažán na kolieska, a kolieska z oboch strán jemne osolíme a necháme stáť na 10-15 minút. Robí sa to kvôli vytiahnutiu nepríjemnej horkosti. Na olivovom oleji zatiaľ trochu osmažíme na maličké plátky nakrájaný alebo pretlačený cesnak s nasekanými bylinkami. Po chvíli pridáme na čo najmenšie kúsky nakrájané rajčiny, papriky a baklažán. Všetko spolu na miernom ohni necháme "rozvariť", keď je treba, pridáme vodu. Keď je všetka zelenina dostatočne mäkká, jedlo je hotové. Podľa potreby dosolíme a môžme podávať, ideálne s bielym chlebom alebo rožkami. Dobrú chuť!

Žiadne komentáre: