14 apríla 2008

Dva rôzne pohľady na vegánsku praženicu

Praženica z kukuričnej kaše

pohárik kukuričnej kaše
jednu veľkú cibuľu
1-2 strúčiky cesnaku
150g šampiónov
soľ, čierne korenie a kari

Kukuričnú kašu zalejeme horúcou vodou a chvíľu varíme, kým nezmäkne, ale nie zas aby bola príliš hustá. Na kocky nakrájanú cibuľu, šampióny, cesnak a korenie osamžíme. Pridáme kašu a základ praženice je hotový, priestor na Vašu improvizáciu.

Tofu praženica



biele tofu
cibuľa / cibuľka
medvedí cesnak (dá sa napríklad nazbierať v bratislavskom okolí - hrádza/bunkre/horský park), nie je však nutný!
kari
soľ

Na oleji osmažíme cibuľu. Vareškou rozmačkáme tofu na úplnú "kašu", šupneme k cibuľke. Pridáme kari a soľ, smažíme ako praženicu. Nakoniec na vrch nastriháme medvedí cesnak.

Žiadne komentáre: