18 augusta 2010

Hokkaido nátierka

pre dvoch

polovička tekvice hokkaido
4 strúčiky cesnaku
2-3 polievkové lyžičky pšeničných otrúb
2 pol. lyžice margarínu
soľ
čierne korenie
olivový olej
za hrsť pažítky
za hrsť vňaťky z mladej cibuľky

Tekvicu prekrojíme a dáme ju piecť do trúby na 200 °C na nejakých 25 minút, tesne pred koncom ju zvnútra potrieme olivovým olejom. Nechámu ju trocha vychladnúť, následne ju lyžicou vydlabeme a dáme do misky. Pretlačíme ju vidličkou, pridáme pretlačený cesnak a olivový olej, vymiešame. Pridáme margarín a postupne za miešania pridávame otruby, ochutnávame aby sme to s nimi neprehnali, potom by to chutilo "múkovo". Na koniec dokoreníme, dosolíme a pridáme nasekanú pažítku a vňať z cibuľky, podávame s čerstvým pečivom.
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre: