09 novembra 2008

Cesnakové kolieska

cesto:
500g polohrubej múky
1 ĆL morskej soli
100 ml oleja
3 ČL kryštálového cukru
300 ml sojóvého mlieka
42 g droždia

plnka:
250 g uvarených zemiakov
50 g rastinnéo margarínu
1ČL morskej soli
2-3 hlavičky cesnaku
mletá červená paprika, drvená rasca, majorán

postup:
do 100 ml teplého sójového mlieka pridáme droždie, cukor a necháme vykysnúť kvások
zvyšné mlieko zmiešame s múkou, soľou, pridáme kvások
vypracujeme cesto a necháme postáť
uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme margarín, soľ a pretlačeným cesnakom, podľa chuti pridáme korenie
cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme
potrieme plnkou, stočíme do rolády a nakrájame n akoliecka cca 2cm
kolieska pečieme pri 180 stupňoch
za horúca potrieme olejom

sladká alternatíva:
nahrubo nastrúhané jablká (3-4)
3 PL kryštálového cukru
3 PL mletých orechov
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL škorice

postup:
rovnaký ako pri clanej variácii v príprave cesta a rolády..

Recept poslala Archimeda, dik!

Žiadne komentáre: