17 decembra 2007

Nigiri sushi



modrá SOS ryža
ryžový ocot (môže byť aj iný ale tento je najvhodnejší)
soľ
cukor
tempeh/avokádo/hocičo "extra" chuti:)

Najprv si pripravíme ryžu - na každý hrnček ryže dáme 2 hrnčky vody, a na konci pridáme ešte trošku vody. To preto aby sa ryža lepšie rozvarila. Varíme tak 15 minút, potom ju odstavíme a čakáme kým trochu vychladne. Pridáme mix 1/3 hrnčeka ryžového octa, lyžice cukru a lyžice soli na každé dva hrnčeky ryže. Dobre premiešame, poprípade ešte podľa chuti dochutíme. Zase necháme ešte viac vychladnúť. Ryža by sa potom mala fajn lepiť, začneme tvarovať kvádre. Aby sa nám nelepila na ruke, je fajn mať niekde misku s vodou, a omývať si v nej pravidelne ruky. Takisto je fajn, ak je podklad, na ktorý kladieme sushi, navhlčený. Máme potom väčšiu istotu, že sa nám to neprilepí. Nakrájame tempeh/avokádo na plátky, prípadne dochutíme a prilepíme na kvádriky tak ako je na obrázku. Necháme chvíľu postáť a je to hotovo. Dobrú chuť

Žiadne komentáre: