pre jedného
1 cukina
1 väčší šampión (dva menšie)
3 strúčiky cesnaku
zo 10 zelených olív
za hrsť čerstvého listového špenátu
krájané paradajky
vegánsky syr (ja som použil soyabel - very italian herbs od soyatoo, ten naozaj odporúčam)
kuskus
vňať z mladej cibuľky
kari korenie
čierne korenie
soľ
tymián
olivový olej
Cukinu rozrežeme po dĺžke na polovicu a malou lyžičkou obe polovice vydlabáme a nakrájame na malé kúsky. Šampióny, olivy a špenát tiež pokrájame na menšie kúsky. Na panvici si predhrejeme olej, pridáme pretlačený cesnak a po chvíľke šampióny a vnútro cukiny. Zalejeme trochou vody, pridáme čierne korenie (najlepšie čerstvo mleté). Po pár minútach pridáme olivy,špenát, tymián a trocha soli, varíme kým sa voda neodparí (resp. takých 10 minút max, voda sa vždy dá vyliať). Pridáme krájané paradajky, chvíľku necháme na panvici, také 2 minúty a odstavíme. Naplníme cukiny kopcom a navrch nastrúhame syr. Dáme na poolejovaný plech do rúry na nejkých 180 stupňov a zapekáme takých 30 minút. Medzitým si nasypeme rozumné množstvo kuskusu (zhruba plná hrsť) do misky, pridáme kari,čierne korenie a nasekanú vnať, zalejeme vriacou vodou a necháme zakryté odpočinúť, kým sa voda nevsiakne všetká (5 min.)
Dobrú chuť.
ahoj chcela by som sa opytat, kde sa da zohnat tento syr, pripadne ine vyrobky od tejto znacky.
OdpovedaťOdstrániťahoj,
OdpovedaťOdstrániťja byvam v prahe, tu ich mavaju v bioobchodoch, napr na belehradske.
co sa tyka slovenska, to neviem, uz dlho som nebol v ziadnom podobnom obchode na slovensku.