4 porcie
2 lyžice panenského olivového oleja
2 hrnček tofu, pokrájaného na kocky
1 pór, nakrájaný na kolieska
1 hrnček hlivy
1 pretlačený cesnak, 1 lyžička posekaného ďumbiera
1 zväyok špargle
2 lyžice sójovej omáčky
1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
1 lyžička škrobovek múčky rozpustenej v troške teplej vody
Rozohrejeme olej, pridáme tofu, popražíme, potom pridáme pór. ďalej hlivu, cesnak, ďumbier a miešame., kým huby nepustia šťavu. Primiešame spargľu, vývar, sójovú omáčku. Dusíme domäkka. Pridáme škrobvú múčku a pomiešame, čakáme kým omáčka nezhustne.
Recept poslala Archimeda, dik!
ehm pokial som daval na strednej skole na hodinach chemie pozor tak panensky olivovy olej by sa nemal pouzivat pri teplote viac ako 70°C potom zacne uvolnovat volne radikaly a ine neprijemne veci
OdpovedaťOdstrániť