3 väčšie (ešte) zelené rajčiny
3 väčšie (už) červené rastliny
1/2 kg cestovín
1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
veľa čerstvej bazalky
3 strúčiky cesnaku
sušené oregáno
sušený tymián
sušené rajčiny
olivový olej
soľ
Zmiešame múku so sušenými koreniami a troškou soli, postupne dolievame vodu, kým nám nevznikne hustejšie cestíčko. Poriadne ho premiešame a zničíme všetky hrudky. Zelené rajčiny rozkrojíme na polku a každú polku pokrájame na plátky. Plátky postupne obalujeme v cestíčku a na oleji vysmážame (dôležité je ich dať už na horúci olej, aby sa to neroztieklo).
vie sa niekto vyjadriť k problematike konzumácie zelených rajčín,myslím tým obsah alkaloidov - solanín, tomatín
OdpovedaťOdstrániťdakujem